BANJA TENIS KLUB

Teniski klub BANJA osnovan je 1997. God. Nalazi se u naselju Višnjička banja, na 5 km od centra Beograda u ulici Višnjička br. 113 a. Do kluba vode autobuske linije 32 i 32 e. Obezbeđen je parking sa obeleženim parking mestima za 20 automobila, kao i sa parkingom za motore i bicikle. Ove godine je potpuno preuređen. Sva 3 terene su kompletno pripremljena, zamenjena je rasveta (postavljeni su LED reflektori), popravljena i delimično zamenjena ograda, blende… Izgrađena je i nova, ženska svlačionica, adaptirane stare prostorije, iskopan je bunar, pa nemamo problem sa vodom za zalivanje terena i bašte.

Potpuno novi sadržaj kluba je nova klupska bašta, u kojoj, u saradanji sa prijateljima iz restorana Tri Bistrice, možete da se osvežite, nešto popijete i pojedete, po vrlo pristupačnim cenama. Ambijent je obogaćen starom svapskom ciglom, velikim brojem pažljivo odabranih biljki i novom rasvetom. Sve ovo pruža mogućnost i za različite varijante događaja, proslava, druženja… Škola tenisa, sparing, treninzi: u klubu možete učiti da igrate tenis, a omogučen je i sparing za napredne igrače. Sa polaznicima rade licencirani treneri, sa bogatim iskustvom.

U okviru kluba je i prodavnica teniske opreme, a omogućeno je i iznajmljivanje opreme i lopti. Za nas rekete španuje legendarni Bole Bedrić, koji je radio za Davis Cup reprezentaciju, Bobu Živojinovića… Posebna pažnja je posvećena rekreativnom tenisu. Korisnici kluba su članovi Šporet teniske lige, koji imaju stalno organizovanu ligu, kao i niz turnira u singlu i dublu tokom cele godine. Često se vikendom i u večernjim časovima organizuju i open turniri.

Humanitarni rad – pomoć deci ometenoj u razvoju i bez deci bez roditeljskog staranja: U saradnji sa prijateljima iz Rotary kluba Beograd (koji je pomogao u ozelenjivanju bašte) i agencijom Fortuna Rota, redovno organizujemo programe i turnire za pomoć našim najmlađima kojima je potrebna i neophodna pomoć. Ovom prilikom pozivamo i prijatelje kluba da nam se pridruže u ovim lepim i humanim manifestacijama.